Borsa günü düşüşle tamamladı

Beykozlu

New member
BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa göre 62,96 puan azalırken, toplam süreç hacmi 45,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,84 ve holding endeksi yüzde 3,23 kıymet kaybetti. Dal endeksleri içinde tek yükselen yüzde 1,77 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 5,26 ile metal ana sanayi oldu.

ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisanda aylık yüzde 0,5 artarken, yıllık yüzde 11 ile beklentilerin üzerine çıktı.

Analistler, global ekonomik büyüme ve enflasyonist baskılara ait telaşlar paralelinde yatırımcıların riskli varlıklardan kaçma eğiliminin devam ettiğini söylemiş oldu.

ABD’de, dün Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) akabinde bugün de ÜFE’nin yıllık bazda beklentileri aştığını belirten analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha agresif faiz artırımı yapmak zorunda kalacağı kaygılarının arttığını kaydetti.

Yarın Fed ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini bildiren analistler, data gündeminde ise yurt ortasında sanayi üretimi, yurt haricinde ise ABD’de Michigan Tüketici İnanç Endeksi ile Euro Bölgesi’nde sanayi üretiminin öne çıkacağını vurguladı.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.350 düzeyinin takviye, 2.470 puanın direnç pozisyonunda bulunduğunu kaydetti.
 
Üst