Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde gün ortası sayıları

Beykozlu

New member
Günün birinci yarısında dalgalı seyreden BIST 100 endeksi, saat 13.00 prestijiyle evvelki kapanışa göre 58,02 puan paha kazanarak 4.771,41’e çıktı. Toplam süreç hacmi 55,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,27, holding endeksi yüzde 2,60 paha kazandı. Bölüm endeksleri içinde en çok kazandıran holding, en epey kaybettiren yüzde 5,08 ile spor oldu.

ABD Merkez Bankası (Fed), dün siyaset faizini 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek düzeyi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına çıkardı.

Karar metninde faiz oranında artışın devam edeceğine işaret edilirken, Fed Lideri Jerome Powell birinci sefer dezenflasyonist sürecin başladığını, şimdiye kadarki süratli sıkılaşmanın tam tesirlerinin çabucak hemen hissedilmediğini söylemiş oldu.

Analistler, Fed’in toplantı tutanaklarında “şahin” duruşun sürdürülmesine rağmen Powell’ın daha yumuşak tondaki açıklamalarının global hisse piyasalarını desteklediğini kaydetti.

Yatırımcıların odağında bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz kararlarının bulunduğunu aktaran analistler, her iki bankanın da 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin öngörüldüğünü, karar daha sonrası verilecek iletilerin kıymetli olacağını tabir etti.

Analistler, bilgi gündeminde ise ABD’de fabrika siparişleri dataları ve haftalık işsizlik müracaatlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.700 ve 4.650 düzeylerinin dayanak, 4.900 puanın direnç pozisyonunda bulunduğunu bildirdi.
 
Üst