Canales, Mateu Lahoz’u kasıtlı olmakla suçladığı için dört maçla cezalandırıldı

Atarlı Genç

New member
İspanya Futbol Federasyonu (FEF) Rekabet Komitesi, Valencia’lı hakem Mateu Lahoz’u Cádiz’deki Nuevo Mirandilla’da “kasıtlı” bir şekilde kendisini oyundan atmakla suçladığı iddiasıyla Sergio Canales’e bu Çarşamba dört maçlık bir uzaklaştırma cezası verdi. Betis, Benito Villamarín’de Valladolid’e karşı Mateu Lahoz ile karşılaşan ve hakemle herhangi bir şekilde temas kurmak istemeyen Cantabrialı oyuncuya Müsabaka tarafından verilen ağır cezayı Temyiz Komitesine taşıyacak.


«Ben kaptanım ve uyuşmadığı için onunla konuşmayacağımı zaten söyledim. Herhangi bir konuşmadan kaçınmaya çalıştım. Bu ihraç (97. dakikada Cádiz’e maruz kaldı) önceden planlandı ve bu oyunun bir parçası değil, “İddiaya göre Canales, 18 Şubat’taki Betis-Valladolid lig maçından sonra şikayet etti.

Rekabet, Canales’i “ifade özgürlüğü hakkını koruyan sağlıklı ve meşru eleştiri sınırlarını aştığı için” dört oyunla cezalandırdı. Birinci federatif mahkeme, “Hakemin kasten atfedilmesi, kararını verirken bir tür hileli tutum atfederek tarafsızlığını ve dürüstlüğünü açıkça sorgulamaktadır” diye vurguluyor.

Betis’e göre, Betis’in Valladolid’e karşı kazandığı zaferden sonra Canales ile yaptığı ve Mateu Lahoz’un Cádiz’e karşı düellonun son aşamasında (19 Ekim’de) kendisine gösterdiği kırmızıya atıfta bulunduğu tartışmalı röportaj sırasında, Cantabrian orta saha oyuncusu bu kelimeyi söylemedi. “kasıtlı”, ancak “kasıtlı” veya “hızlandırılmış”. Betis, Canales’in kendisine atfedilen kelimeyi tam olarak söylemediğini göstermeye çalışmak için Temyizden önce söz konusu röportajın görüntülerini sağlayacaktır.

Tahkim ve komiteler tarafından kendisine zulmedildiğini düşünen Verdiblanco kulübü, Canales’in yüksek cezasına öfkelendi ve davanın hocası Real Sociedad’ın Betis’in doğrudan rakibi olduğu San Sebastián’dan olduğu için Sevilla’da şimdiden şüpheler ortaya çıktı. Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi. Betis, Canales’in bu kadar orantısız bir şekilde cezalandırılmasını haksızlık olarak görüyor. Dört maçın hepsini karşılaması durumunda Betis, Atlético, Cádiz, Espanyol ve Osasuna’ya karşı bir sonraki lig düellolarında Canales’e güvenemeyecek.

Valencia kaptanı José Luis Gayà da geçen sezon Melero López’i Osasuna maçında penaltı vermemekle suçladığı için dört maç ceza almıştı. Daha sonra uluslararası sol bek “Bunu gördü ve ıslık çalmak istemedi” diye ilan etti ve bu da Müsabaka’nın resen girmesine ve ona çok sert bir ceza vermesine neden oldu. Söz konusu yaptırım, Temyiz ve Spor İdare Mahkemesi (TAD) tarafından onaylanmıştır.
 
Üst