Culture’ın yıldızı Copes: Gümüş bir teklifi kabul ederdim ama Leon’un benim evim olduğunu unutmam

Atarlı Genç

New member
Federico Copes, hayatının ilk yılında olan bir Basketbol Kültürünün yıldızıdır. Bu şüphesiz Leon ekibinin maçlarını takip edenler için. Sayıları (ligin en çok gol atan ikinci oyuncusu) ve beyaz takımda oynadığı lider rolü inkar edilemez. Asus 20 yaşında, İspanya’da ikinci yılına başlayan bu Arjantinli, LEB Plata gibi bazıları daha yüksek kategorilerde olmak üzere birçok kulübün dikkatini çekmeye başladı bile. Buenos Aires’in yerlisi olan 1,96 cm’lik bu forvet, klişeden uzaklaşıyor: konu konuşmaya gelince kendini aşırı derecede savurganlıktan hoşlanmıyor, ne de bir futbol fanatiği. Tabii futbol konusu gündeme geldiğinde hiç şüphesi yok: “Tabii ki Boca’dan.”


-León’a gelişiniz nasıl?

-2021 yazında menajerim bana Avrupa’ya gelme imkanı sunuyor. Bu, kaçıramayacağım bir şey ve Leon en iyi seçenekti. İyi antrenman yapıyor ve kendimi rahat hissediyorum. İnsanlar bana ilk andan itibaren evimmiş gibi davrandılar.

-İlk varış noktanız Basket León. İyi bir yıl, ancak Kültürel rezonansın olmadığı mütevazı bir ekip. Bunu soyunma odasında nasıl yaşadın?

-Önce belirsizlikle. Yaz mevsimindeydik ve bir takım olup olmayacağını bile bilmiyorduk. Sonra her şey normal başladı ama pavyonda 3000 kişi görünce ekstra motivasyon oluyor.


İstatistikler 2022/2023



  • oyun başına puan: 17.5


  • alan hedefleri: %46


  • T3: %35


  • Serbest atışlar: %75


  • ribauntlar: 5,2 say/p


  • asist: 2,3 say/p


  • Kayıplar: 3 kişi/gün


  • hırsızlıklar: 1,3 say/p
-Ve bu motivasyonla, ilk 12 maçta 10 galibiyet ve Chantada ile liderlik için mücadele ederek sezona muhteşem bir başlangıç yaptınız. Takım o zaman ne hissetti?

– Kupayı kazanmak lige zirveden başlamamızı sağladı. Pek çok maç kazandık ve bu özgüvenden mi, neydi bilmiyorum ama sonra biraz uzaklaştık. Bu ikinci tur bize ilkinden biraz daha pahalıya mal oluyor.

-Sizce bu düşüş neden kaynaklanıyor?

Şey, her şeyden biraz var. Yarıştığımız takımlar çok imza attı ve her pozisyonda takviye edildi. İnsanları da işe aldık, ancak uzun bir ligde sonunda takımların sizi incelemek ve güçlü yanlarınızı en aza indirgemek için ne olduğunu öğrenmek için daha fazla zamanları oluyor.

– Playoff çok karışık

-Artık yarı çirkin bir an yaşadığımız doğru. Bence savunmayı geliştirmemiz gerekiyor çünkü ikinci yarıda çok puan alıyoruz. Ne de olsa çok gol attık ama savunma çalışmalarımız bizi başarısızlığa uğratıyor. Her halükarda, insanların bizi desteklemeye devam etmesine ihtiyacımız var çünkü projenin iyi sonuçlanacağını düşünüyorum.

-Proje gelişiyor, sen de mi?

-Evet evet. Bu ikinci yıl kendimi daha iyi, daha olgun hissediyorum, takım daha eğitimli ve iddialar arttı.

-Neredeyse her maçta en çok gol atan oyuncu olmaktan dolayı kendini fazla mı sorumlu hissediyorsun?

-Benim için taarruza komuta etmek bir gururdur. Aslında lider rolünü seviyorum.

-20 veya daha fazla sayı atamazsanız, takımın kazanmasının çok daha zor olacağını hissetmek çok büyük bir baskı değil mi?

-Soru biraz rahatsız edici, buna ne cevap vereyim! (gülüyor) Baskı mı bilmiyorum ama öyle hissetmiyorum. Bunu yapmak istiyorum, bu sorumluluğu almak ve yapan kişi olmak istiyorum.

-Pekala, rahatsız edici bir soru daha geliyor: Kültür yükselmezse ve LEB Plata’ya gitme fırsatı olursa, kabul eder miydiniz?

– Prensip olarak evet. Amacım en yükseğe ulaşmak ama her zaman aklımda tuttuğum bir şey var: Kültür ve Leon benim evim.
 
Üst