DLR Havacılık ve Uzay Başkanı Prof. Rolf Henke, 13. Havacılık Bölgeleri Günü’nde dijitalleşmenin fırsatlarını vurguluyor

Hasan

New member
Bölgesel aktörler arasındaki yoğun bilgi alışverişi ve ağ oluşturma, her yıl düzenlenen Havacılık ve Uzay Bölgeleri Günü’nün odak noktasıdır. Dünyanın en büyük üçüncü havacılık lokasyonu olan Hamburg’da düzenlenen etkinlik bu yıl “Digital Ramp-Up – The Supply Chain” sloganıyla havacılık sektörünün uluslararası rekabet edebilirliği açısından büyük önem taşıyan sektörün dijitalleşmesine adanıyor. 4.0″. Politika, araştırma, havacılık endüstrisi ve çeşitli tedarikçilerden temsilciler, her zamankinden daha hızlı ilerleyen değişimin perspektiflerini tartıştılar. Federal hükümet, dijitalleşmeyi havacılık için önemli bir gelecek alanı olarak görüyor.

DLR Havacılık ve Uzay Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Rolf Henke kongrede “Dijital ağ çağında, bir uçağın geliştirmeden hizmetten çıkarmaya kadar yaşam döngüsüne dair bütüncül bir görüşe sahip olmalıyız” dedi. “Yaşam döngüsü boyunca dijital ağ, diğer bölümler için sanallaştırılmış bir yaşam aşamasının verilerinden öğrenmek için büyük fırsatlar sunan bir dijital iş parçacığına bağlanır.” Örneğin, bakım ve işletmeden elde edilen veri hazineleri aracılığıyla çok daha çevre dostu, daha verimli uçaklar geliştirilebilir. Henke, “DLR’de tedarikçilerle birlikte bu dijital ipliği geliştirmeyi ve tüm tedarikçi alanlarına ivme kazandırmayı misyon edindik” diye devam ediyor.

Federal hükümet, etkinlikte Alman havacılık ve uzay koordinatörü Thomas Jarzombek MdB tarafından temsil edildi. Jarzombek, “Havacılığın geleceği, hem geliştirme ve üretimde hem de işletme ve bakımda dijitalleşmede yatıyor. Burada, uluslararası rekabette hayatta kalmaya devam etmek için ‘Made in Germany’ akıllı konseptlere ihtiyacımız var” diyor.

Federal ve eyalet hükümetlerinin desteğiyle, havacılığın dijitalleştirilmesi için dört yeni DLR enstitüsü 2017’de kuruldu. Temel alanları olan sanal motorlar, havacılıkta sistem mimarileri, bakım ve modifikasyonun yanı sıra yazılım yöntemleri araştırmalarına ek olarak ürün sanallaştırma, enstitüler kapsamlı etkilerini tüm DLR enstitülerinin etkileşiminde geliştireceklerdir. Hamburg’da Henke, Alman havacılık araştırmalarının bu dört yeni enstitüden aldığı desteği vurguladı ve kapsayıcı işbirliğinin öneminin altını çizdi.

Havacılık ve Uzay Bölgeleri Günü, Alman Havacılık ve Uzay Endüstrisi Federal Birliği (BDLI) ve BMWi tarafından ortaklaşa yılda bir kez düzenlenmektedir. 2018’de Hamburg Aviation ve Hanse Aerospace de bölgesel ortak organizatörler olarak yer alıyor.
 
Üst