Geleceğin mobil iletişimi için uydu teknolojisi

Hasan

New member
19 Mart 2019’dan bu yana, yeni 5G mobil iletişim standardının radyo frekansları için lisanslar, Federal Ağ Ajansı’nın Mainz’deki genel merkezinde açık artırmayla satılıyor. Uydu iletişim departmanında 5G uzmanı Dr. Marc Hofmann, “Bu müzayedede, sağlayıcılar lisansları sadece para karşılığında almıyorlar. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nin (DLR) uzay yönetiminde.


Büyük umutlar – yüksek baskılar



Politikacılar, geleceğin ağı için sözleşmeye yüksek gereksinimler yüklüyor: 2022’nin sonuna kadar, her federal eyaletteki tüm hanelerin en az yüzde 98’i, günde 2.000’den fazla yolcu taşıyan tüm demiryolları ve tüm otoyollar ve önemli federal yollar, en az 100 Mbit/s mobil veri hızı sağlanabilir. Diğer tüm federal yollar 2024’ün sonuna kadar aynı hızda devam etmelidir. Bu noktada, tüm eyalet ve eyalet yolları, limanlar, su yolları ve diğer demiryolu bağlantıları 50 Mbit/s ile kapsanacaktır. Teklif veren şirketlerden bazıları, bu hedeflere ulaşmaktan hâlâ çok uzaktalar – Federal Cumhuriyet’in 360.000 kilometrekarelik bölgesini ve orada yaşayan 83 milyon sakini hızlı İnternet ile donatmak, Herkül gibi bir görev.

5G ile engeller daha fazladır çünkü bu frekanslar önceki LTE teknolojisine göre daha yüksektir. Bu, verileri daha hızlı iletmelerine rağmen, bir kilometreden daha kısa bir menzile sahip oldukları anlamına gelir. “Alanı kapsamak için, sağlayıcılar önümüzdeki yıllarda anten sayısını kat kat artırmak zorunda kalacaklar. DLR 5G koordinatörü Marc Hofmann, iletişim uyduları, gereksinimlerin belirtilen zaman dilimi içinde ve hızla artan maliyetler olmadan karşılanmasına önemli bir katkı sağlayabilir.”


Mobil ağın kendisi mobil hale gelir



Uzay yolculuğu, önceki cep telefonu ağlarında ikincil bir rol oynadı veya hiç rol oynamadı. Bununla birlikte, uydu teknolojisi, önceki teknolojinin sınırlarına ulaştığı ve karasal süreçlerin çok yavaş veya çok pahalı olduğu durumlarda 5G için mobil iletişimin genişlemesini tamamlayabilir ve destekleyebilir. Örneğin DLR Uzay İdaresi, Avrupa Uzay Ajansı ESA ile birlikte 5G ağını daha da verimli hale getirecek gelişmeleri destekliyor. Bu, örneğin, yeni nesil bir yerel ağın kurulabilmesi ve dünyanın herhangi bir yerindeki çekirdek ağa bağlanabilmesi için uydu bağlantısıyla donatılmış bir mobil 5G radyo direği ile gerçekleşir. Bu teknoloji, örneğin, 5G ağını erişimin zor olduğu yerlerde genişletmek veya afet bölgelerinde acil durum servislerinin iletişim kurabilmesini sağlamak için tasarlanmıştır.

Uydu teknolojisini mobil iletişimde kullanabilmek için Alman araştırma kurumları ve şirketleri, uydunun 5G standardına sıkı sıkıya bağlı olmasını sağlamak için uluslararası ortaklarla çalışıyor: “Bu, her iki teknolojiyi iç içe geçirmenin ön koşulu. uzak 5G hücre kulelerini, karmaşık kurulum işlerine gerek kalmadan doğrudan mobil operatörlerin çekirdek ağına bağlamak için yenilikçi uydu iletişim teknolojisi zamanında kullanıma sunulacak. altyapının geri kalanına uzay yoluyla bağlanan kendi 5G radyo hücresini taşıyorlar” diye açıklıyor Marc Hofmann.
 
Üst