Golf dünyası barış imzalıyor

Atarlı Genç

New member
Golf dünyasında, Amerikan ve Avrupa devrelerinin ve Suudi yeni oyuncunun son aylardaki ayrılığı analiz etmek ve olası çözümler aramak için bir ateşkes imzalayacağına dair spekülasyonlar vardı. Çok az kişinin hayal ettiği şey, bu ateşkesin uzun zaman önce imzalanmış gibi göründüğü ve PGA Turu, DP Dünya Turu ve multi-milyon dolarlık petrodolar Süper Lig’i yöneten Kamu Yatırım Fonu’nun sorumlularının zaten kontrolden çıktığı ve profesyonellerin kendi aralarında bölünmeye neden olduğu bir durumu kanalize etmek için perde arkasında çalışmak.


Müzakereler, geleneksel golf ile sözde LIV serisinin destekçileri arasında, devreler arasında bugüne kadar başlatılan anlaşmazlıkları bir çırpıda ortadan kaldıran ve hala adlandırılacak ortak bir organın yaratılmasını düşünen “tarihi bir anlaşma” ile kristalize oldu. belirlenen, bu sporun ekonomik ve rekabetçi kriterlerini birleştiren. Tam bir barıştır.

İki yıllık kesintiler ve dikkat dağıtmalardan sonra bu, hepimizin bildiği ve sevdiği oyun için tarihi bir gün. Bu dönüştürücü ortaklık, PGA Tour’un tarihinin, mirasının ve rekabetçi modelinin ölçülemez gücünü kabul ediyor ve golf oyuncularına ve hayranlarına fayda sağlayacak bir organizasyon oluşturmak için bunu takım golfü konsepti de dahil olmak üzere DP World Tour ve LIV ile birleştiriyor. PGA Tour komiseri Jay Monahan yaptığı açıklamada şunları söyledi. Anlaşmayı halka açıklamakla görevli bu örgüt ve Eski Kıta’daki muadili, bölünmenin diğer taraftarların nihai gücüne -özellikle görsel-işitsel olanlara- ilgilerini azaltacağı ihtimalini göz önünde bulundurarak kulaklarını kurda çevirmişti. Spor Dalları.


tutarlı takvim



Dağılım, seçkinler arasında sponsorlukla bağlantılı bir disiplin için iyi değil. Suudi inisiyatifine bahse giren ve dalmaya başladıktan kısa bir süre sonra Amerika ve Avrupa devrelerinin kapılarının kendilerine kapatıldığı yerleşik ve yükselen yıldızların yokluğu da değil. Ayrıca, birçok oyuncunun en yüksek profesyonel özlemi olan Ryder Kupası’nın dışında bırakıldılar. Suudi golfü ayrıca üç platform arasında serbest hareketlilik ve sınırsız karşılıklılık ile ilgileniyordu. Prensip olarak 2024’te yürürlüğe girecek olan anlaşma, bu hareketlere kısıtlama olmaksızın izin veriyor, böylece en büyüğün gösterilmesi tüm taraflara fayda sağlıyor. Bu nedenle, Suudi Arabistan’ın kamu yatırım fonu PIF, kurulacak ortak organizasyonun başarısını garanti eden -şimdilik sayısal olmayan- bir sermaye yatırımı yapmayı taahhüt etmiştir.

Anlaşma şartlarına göre, yönetim kurulu yeni kuruluşun golfle ilgili tüm ticari faaliyetlerini, işlerini ve yatırımlarını denetleyecek ve yönetecek. Rektörleri, hayranlar, sponsorlar ve tüm paydaşlar için heyecan verici, tutarlı bir etkinlik takvimi sağlamak için çalışacak.
 
Üst