İran’ın dini önderi Hamaney’in yeğeninden dünyaya “Tahran’la alakaları kesin” daveti

bencede

New member
T24 Dış Haberler

İran’ın dini başkanı Ali Hamaney’in yeğeni Feride Muradkani, yabancı hükümetlere protestoların devam ettiği İran’daki “katil” rejimle bağları kesmeleri için davette bulundu.

Tanınmış bir insan hakları aktivisti olan Feride Muradkani’nin açıklamasını içeren görüntü, Fransa’da yaşayan kardeşi Mahmud Muradkani tarafınca paylaşıldıktan daha sonra toplumsal medyada yayıldı. Mahmud Muradkani, kardeşi Feride’nin çarşamba günü savcılığa çağrıldıktan daha sonra tutuklandığını bildirdi.

Açıklamasında Muradkani, İranlıların hayli açık biçimde baskılandığını belirtirken memleketler arası kamuoyunun “tepkisizliğini” eleştirdi.

Muradkani, “Bu rejim rastgele bir dini prensibine sadık değil ve hukukun üstünlüğüne dair hiç bir şey bilmiyor” derken, Batı ülkelerinin Tahran’a uyguladığı yaptırımları “gülünç” bulduğunu söz etti. Aktivist, İranlıların “yalnız bırakıldığını” söylemiş oldu. Muradkani, yöneticilerin tek gayesinin rejimi ayakta tutmak olduğunu ve bunun için her şeyi yapacaklarını tabir etti.

Muradkani, tüm ülkelerin “İran’la alakaları kesmesi için” davette bulundu.


İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin “örtünme kurallarına uymadığı sebebi öne sürülerek” ahlak polisi tarafınca gözaltına alındıktan daha sonra ölmesiyle başlayan rejim aksisi protestolar, 3. ayında yaygın olarak devam ediyor.
 
Üst