Jagoba Arrasate, Osasuna'nın teknik direktörü olarak görevine devam etmeyecek: “Yenilememeye karar verdim”

Atarlı Genç

New member
Osasuna'da bir dönemin sonu. Jagoba Arrasate, El Sadar yedek kulübesinde liderliği sürdürmemeye ve kulübün masaya koyduğu yenileme teklifini reddetmeye karar verdi. «Daha önce sahip olduğum bu inanca sahip değilim. Tamamen ikna olmazsam mutlu olmam zordur ve dolayısıyla kendimden ve takımdan en iyi verimi almam zordur. O an geldi”. Bu, Biscayan antrenörü tarafından, başkan Luis Sabalza ve spor direktörü Braulio Vázquez ile birlikte göründüğü son dakikada Tajonar'da düzenlenen bir basın toplantısında duyuruldu. “Sezon başında büyük bir hayal kırıklığı yaşadık, plan değişti, her şeye biraz değer veriyorsunuz… Osasuna'yı iyi bitirme konusunda takıntılıyım, devam edebilirdim ama dürüst olmalıyım.” kulüp,” diye ısrar etti.


Arrasate'nin 30 Haziran'a kadar yürürlükte olan bir sözleşmesi var. “Osasuna'ya çok minnettarım, bu hayatımın en güzel aşaması.” Kulüpte altı yıl geçirdikten sonra yenileme olmayacak, Arrasate'nin kulübün kendisine yenileme teklif etmesinden sonra bizzat aldığı bir karar. «Osasuna ile sözleşme yenilememe kararı aldım. Bu karmaşık bir karar ama ben sakinim. Kendimle barışık. Bu bir veda değil. Hala Red'in çalıştırıcısı, maçın başında “Dokuz maç kaldı ve bu da gelecek” dedi. “Ne anlaşma oldu, ne teklif oldu, ikinci bir ekran olmadı. Tüm taraflar için sakızı uzatmamak daha iyidir” diye sözlerini tamamladı.

“Hayatımın en mutlu aşamasıydı. Osasuna her zaman kalbimde olacak. Suçlu yok, artık yok” diye ısrar etti. Koç bir miras bıraktı ve kulübe ve başkanı Luis Sabalza'ya ilgilerinden dolayı teşekkür etti. «Karmaşık saatlerdir, birçok duygu vardır. Bu altı yılda birbirimizi daha iyi hale getirdik. Altı yıl önce hepimiz daha kötü durumdaydık. “Ben İkinci Lig koçuydum, kulüp İkinci Lig'deydi ve altı yıl sonra hepimiz daha iyiyiz” diye analiz etti.


“Osasunizmin bir parçası”



Onun figürü, geçen sezon Copa del Rey yarı finalinde Athletic'in celladı olan Osasuna'nın yakın tarihinde önemli bir rol oynadı. Nakavt turnuvasının finalinde en büyük başarıları olan Real Madrid'e finalde 2-1 yenildiler. Arrasate, 2018'de Osasuna yedek kulübesine çıktı. El Sadar'daki ilk sezonunda Primera'ya yükselmeyi başardı. Daha sonra Birinci Lig'de kayda değer performanslar sergiledi ve hatta Navarrese takımını UEFA Konferans Ligi'nde Avrupa pozisyonlarına taşımayı başardı. 16 yıl sonra Avrupa'ya döndüler.


Bu sezon Osasuna puan tablosunun ortasında yer alıyor; küme düşmeden 14 puan, Avrupa sıralamalarından da 10 puan alıyor, özellikle de altıncı sıradaki Real Sociedad'dan. Kuruluşun başkanı Luis Sabalza'nın yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür etmesi gözle görülür bir şekilde duygulandı. «Bu Osasunismo'nun ve benim varlığımın bir parçası. Devam etmeni istediğimize her zaman ikna olduğumuzu bildiğin için buna karar vermen beni rahatsız ediyor. Her birinin kendi iç kısmı vardır. Tek bir kelimem var: teşekkür ederim. Sizi anlıyorum ve sizi suçlayacak hiçbir şeyim yok” diye teşekkür etti lider.
 
Üst