Madrid, ‘Vinicius davası’ sonrası ringlere geri dönüyor

Atarlı Genç

New member
‘Vinicius davası’ İspanyol futbolunun haberlerini gölgede bırakırken, Brezilyalı kanat oyuncusunun Mestalla’da ırkçı bir olay yaşamasının ardından Valencia’dan ihraç edildikten sonra Fluminense’li adama güvenemeyecek olan Real Madrid, 2019’da ringlere dönüyor. Lig Böylece bu Çarşamba spor açısından kafeinsiz ama hararetli bir atmosfere sahip bir maçta Rayo Vallecano’yu alıyorlar.


Real Madrid’in tek hedefi Atlético’dan ikinci sırayı çalmak olduğundan, başkentin iki takımı için de neredeyse hiçbir şey söz konusu değil. Rayo Vallecano, kurtuluşu haftalar önce elde etmiş ve Athletic tarafından belirlenen Konferans Ligi noktasının dört puan gerisinde kendini sıralamalarda kimsenin olmadığı bir yerde buluyor. Basklar, gol farkında Vallecanos’u geçiyor, bu nedenle franjirrojos, gelecek sezon Avrupa’da tarihi bir yer elde etmek için çok zor zamanlar geçiriyor.

Tüm dikkatleri üzerine çeken ‘Vinicius davası’nın tekelinde olduğu bir önceki basın toplantısında Rayo ile oynadığı lig maçıyla ilgili hiçbir soruya yanıt vermeyen Carlo Ancelotti’nin bir tek Brezilyalısı yok. Forvet, daha önce boynundan tutan Hugo Duro’ya tokat attığı için Valencia’ya oyundan ihraç edildi ve Salı gecesi söz konusu maçta VAR’da meydana gelen skandalın ardından Rekabet Kurulu bu kararı disiplin cezası olmadan bıraktı. koçu daha önce bütün hafta dinlenmesine izin vereceğini söylemişti. Andoni Iraola ise, yine Betis’e karşı doğrudan kırmızı kartla cezalandırılan Mario Suárez’e güvenemeyecek.


Sessiz bir rakip



Rayo, Lig’de nispeten rahat bir sezon daha yaşıyor. Geçen yıla göre biraz daha kötü bir sınıflandırmayla, gerçek şu ki, Iraola’nın öğrencileri kalıcılığın temel amacını haftalar önce onayladılar ve o zamandan beri sükunet onların baskın notu oldu. Ayrıca Vallecas’taki ilk tur maçında Real Madrid’i yenmeyi başardılar. Rayistaların Trejo’nun penaltı golüyle geri dönmek zorunda kaldığı maçta kırmızı-beyazlı ekip, beyaz takımı 3-2 mağlup etti ve yöre halkına üç puan verdi.

Ancak Rayo’nun Bernabéu’daki tarihsel istatistikleri çok olumsuz. Real Madrid, ligde franjirrojo takımına karşı oynadığı son on iç saha maçının her birini galip geldi ve madridistalar için 40 ve karşı karşıya sadece dokuz gol kaydetti. Öte yandan Iraolalılar, Camp Nou’da (1-1) ve Metropolitano’da (0-0) yaptıktan sonra Birinci Lig’in en zor üç sahasında puan alma şansına sahipler.


-Muhtemel hizalamalar:



Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Nacho, Kroos, Modric, Valverde, Asensio, Benzema ve Rodrygo.

Rayo Vallecano: Dimitrievski, Balliu, Lejeune, Catena, Fran García, Comesaña, Óscar Valentín, Óscar Trejo, Isi Palazón, Álvaro García ve Sergio Camello.

Hakem: Gil Manzano (Extremadura Komitesi).

Saat: 19:30

Santiago Bernabeu Stadyumu.

Televizyon: Movistar LaLiga.
 
Üst