Mbappé, Ayuso'nun vergi indiriminden sonra Real Madrid'de daha az vergi ödeyecek

Atarlı Genç

New member
Kylian Mbappé, yedi sezonun ardından 30 Haziran'da Paris Saint-Germain oyuncusu olmayı bırakacak. Bir sonraki hedefi henüz resmi olarak açıklanmadı ancak tüm yollar Real Madrid'e çıkıyor ve Bondy'nin yıldızının önümüzdeki beş sezon için anlaşmaya varacağı görülüyor. Eğer Fransız, çeşitli kurslardan oluşan bir pembe diziden sonra Chamartín kulübüne ulaşırsa, aynı koşullar altında bir önceki yıl ödemek zorunda kalacağı vergiden daha az vergi ödeyecek. Halk Partisi'nden Isabel Díaz Ayuso'nun başkanlığını yaptığı Madrid Topluluğu da, İspanya'nın başkentindeki kulüplerin spor panoramasını etkileyecek bir düzenleme değişikliğine hazırlanıyor.


Lider birkaç ay önce, son beş yıldır İspanya'da ikamet etmeyen ve yatırım yaparak bölgeye taşınarak yeni vergi mükellefi olmak isteyen herkes için 2024'te yeni bir kişisel gelir vergisi indiriminin yürürlüğe gireceğini duyurmuştu. Bu durumda, gayrimenkul imkânı bulunmayan finansal varlıklara (hisseler, yatırım fonları, borsa…) yapılan toplam yatırımın %20'si, dönem boyunca korunduğu sürece bölgesel vergi kotasından düşülebilir. önümüzdeki altı yıl. Yılın imza törenine denk gelmesi nedeniyle 'Mbappé Yasası' olarak vaftiz edilen bir düzenleme. Bu, Vox'un 2023'te İspanyolları dahil etmediği gerekçesiyle devirmesinin ardından Ayuso Hükümeti'nin bu vergi indirimini ikinci kez gerçekleştirmeye çalışması.

2004 yılında yayınlanan ve 'Beckham Yasası' olarak adlandırılan yasanın benzeri bir çağrı, prensipte vergi avantajı sağlamak amacıyla İspanya'ya taşınmak isteyen üst düzey şirket yöneticilerini ve araştırmacıları hedef alıyordu. İspanya'ya çalışmak üzere taşınan yabancıların, ülkemizde elde ettikleri gelire bakılmaksızın %24 oranında sabit kişisel gelir vergisi ödemesine olanak tanıyan özel bir rejim. Amacı yetenekli ve vasıflı personeli çekmek olan ve yıllık geliri 60.000 Euro'nun üzerinde olan kişilerin özellikle yararlandığı bir tedbir.

O dönemde Madrid'le yakın zamanda sözleşme imzalayan David Beckham, daha sonra 2009'da sporcuları bu vergi avantajından hariç tutacak şekilde değiştirilen ve José Luis Rodríguez Zapatero'nun İspanyol yönetiminin başında olduğu bir kuraldan ilk yararlananlardan biriydi. zorlu bir ekonomik kriz ortamı.


Bahsi geçen düzenleme değişikliği, Mbappé gibi yıllık brüt 300.000 Euro'nun üzerinde kazanç elde ederek en yüksek gelir diliminde vergilendirilecek bir futbolcunun, gelirinin yüzde 20'sini alması durumunda tüm özerk gelir grubundan kurtulabileceği anlamına geliyor. Yatırımlarınız, maaşınız üzerinden ödemek zorunda kalacağınız vergi miktarıyla aynı tutarı temsil eder. Kesintinin yalnızca, Madrid'in şu anda yıllık brüt 57.320 avrodan fazla kazananlar için %20,5 oranında sahip olduğu bölgesel kişisel gelir vergisi oranını etkilediği unutulmamalıdır. Böylece, yeni yasadan yararlananlar yalnızca 60.000 avroya kadar yüzde 18,5, 60.000 ile 300.000 avro arasında yüzde 22,5 ve bu son rakamdan yüzde 24,5 oranında devlet ücreti ödeyecek.


Bunun yarısı Barselona'da



Bu nedenle vergilendirmeniz %24,5 seviyesinde kalacaktır; bu oran, 20.200 Euro kazanan ve bakımlarında kimse yoksa ayda yaklaşık 1.300 Euro net alan birine karşılık gelen kişisel gelir vergisi oranından biraz daha yüksek bir orandır.

Örnek olarak, Fransız Madrid'de brüt 30 milyon euro kazandıysa normal vergilendirmesi yaklaşık 15 milyon kişisel gelir vergisi olacaktır ve bunun %24,5'i de ödemek zorunda olacağı devlet kesimine karşılık gelir, çünkü bu kısım öyle. yukarıda belirtilen mevzuat değişikliğini etkilemez. Bu varsayıma göre merkezi devlet maaşınızdan 7,3 milyon alacak. Ancak değişim diğer yüzdeden elde edilir. Herhangi bir yatırım olmadan 6,1 milyon ödemek zorunda kalacaksınız. Ancak size vergi indirimi hakkı veren yatırımlar yaparsanız, örneğin %25,50 özerk bölümün bulunduğu Barselona'ya gitmenizden çok daha cazip tasarruflara neden olur. devlet kesiminin %24,5'ine, kişisel gelir vergisi ödemesini maaştan alınanın yarısına yükseltecek. Yani Madrid'de Barselona'dakinin iki katı kadar ücret alırdım.

Madrid Topluluğu, yasanın kamu kasasına yılda 60 milyonluk bir maliyetle 30.000 yabancıya fayda sağlamasını bekliyor. Mbappé'nin Madrid'e gelmesi durumunda rakamın yeniden hesaplanması gerekecek.
 
Üst