MIRO İnovasyon Laboratuvarı ve VITA, MedtecLIVE 2019’da

Hasan

New member
Dijitalleşme ve giderek yaşlanan nüfusla bağlantılı olarak son 15 yıldaki hızlı teknolojik gelişme, tıbbi robot teknolojisinin güçlü bir büyüme pazarına dönüşmesini sağlıyor. Robotik ve çeşitli yardımcı sistemler, teşhisten tedavi ve rehabilitasyona kadar birçok tıbbi alanda başarıyla kullanılıyor. Doktorlar, cerrahlar, hemşireler ve rehabilitasyon personeli gelecekte daha da rahatlayacaktır. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), uzun yıllara dayanan uzmanlığıyla tıp ve sağlık sektörlerinden şirketlere değerli destek sunuyor. DLR Robotik ve Mekatronik Enstitüsü, sağlık robotiklerindeki yenilikleri araştırmak için dünyada eşi benzeri olmayan bir yeterlilik merkezi işletiyor: “MIRO Innovation Lab” ve halihazırda tıbbi robotik alanında geniş bir proje yelpazesine sahip.

MIRO İnovasyon Laboratuvarı ve VITA (Vsanal Tterapi Arm), Nürnberg’deki uluslararası tıbbi teknoloji MedtecLIVE 2019 ticaret fuarında sunulan rehabilitasyon alanında bir DLR amiral gemisi sistemi.


Tıbbi robotik için araştırma platformu ve ağı



MIRO İnovasyon Laboratuvarı, modern bir araştırma platformu ve çeşitli bir işbirliği ağı anlamına gelir. Bilim ve endüstriden ortaklar, kendi teknolojilerini entegre etmek, yenilikleri test etmek ve ürün fikirlerini pazar olgunluğuna getirmek için araştırma platformunu kullanabilir. İnovasyon laboratuvarı, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin gelecek vaat eden tıbbi robotik pazarına erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Roland Unterhinninghofen, “Amacımız araştırma, klinik ortaklar ve endüstri arasında yakın işbirliği sağlamaktır. Esneklik bizim için önemlidir: ortaklarımızın kendi teknolojilerini entegre edebilir, yenilikleri test edebilir ve ürün fikirlerini pazar olgunluğuna getirebiliriz” diye vurguluyor Dr. Roland Unterhinninghofen, sözcüsü DLR Robotik ve Mekatronik Enstitüsü’ndeki MIRO İnovasyon Laboratuvarı.


DLR’de tıbbi robotik ve yardım sistemleri



DLR Robotik ve Mekatronik Enstitüsü başkanı Prof. Albu-Schäffer, “Sağlık sektöründe de DLR, orijinal olarak uzayda astronotlar tarafından kullanılmak üzere geliştirilmiş ve doğrulanmış gelişmiş robotik yüksek teknolojiden yararlanabilir” diyor. MIRO medikal robotunun üçüncü nesli, araştırma çalışmalarımızın temelini oluşturmaktadır. DLR-MIRO, tıbbi uygulamalar için optimize edilmiş, kinematik olarak yedekli ve tamamen tork kontrollü hafif bir robot koludur. Sezgisel, hassas ve güvenli bir şekilde çalıştırılabilmesi için yapı, boyut ve hareketlilik açısından insan koluna dayanmaktadır. Bir müdahale sırasında cerrah, MiroSurge sistemi olarak adlandırılan bir veya daha fazla MIRO robotunu farklı özel aletlerle esnek ve modüler olarak kullanabilir. MIRO, su jeti kullanarak yaraları yıkamak, robot yardımlı endoskop kılavuzluğu ve minimal invaziv cerrahi gibi çeşitli şekillerde kullanılabilir. Robot, bir yandan doğrudan insan-robot etkileşimine izin verecek ve diğer yandan hassas, uzaktan kumandalı veya otomatikleştirilmiş işlevleri üstlenecek şekilde programlanmıştır. Tıbbi robot teknolojisi, rehabilitasyon konusundaki bilgi birikimine de katkıda bulunabilir: Takip projesi VVITA’da (VITA’nın onaylanması), DLR bilim adamları, üst uzuvlarında bozukluk olan kişilerin egzersiz yapabileceği sanal bir rehabilitasyon ortamı ile çalışıyor. Kullanıcılar, kas sinyallerini kullanarak, hastanın fantom ağrısını azalttığı söylenen sanal gerçeklikte uzuvlarının tam işlevsel kullanımını yeniden kazanabilirler. Bu, şu anda VVITA projesindeki bir klinik çalışmada test ediliyor. Sofistike bir makine öğrenme sistemi, amaçlanan hareketi tanır.

MedtecLIVE 2019, 21-23 Mayıs tarihleri arasında Nürnberg’de fuar merkezinde gerçekleşecek. DLR Robotik ve Mekatronik Enstitüsü’nün standı, Salon 10 / Stant 317.
 
Üst