Montse Tomé, Madrid'in öfkesi ile Netflix'in #SeAcabó'su arasında, Aitana Bonmatí'siz La Roja'da devrim yaratıyor

Atarlı Genç

New member
17 Ekim 2024 Perşembe, 10:40

| 13:09'da güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Kayıt olmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • WhatsApp






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • Konular

İspanya, Olimpiyat Oyunları'ndaki hayal kırıklığının ardından çimlere geri dönüyor. Kadınlar futbol dünya şampiyonu, 25'inde Kanada'ya karşı Almendralejo'da (Badajoz) ve 29'unda İtalya'ya karşı Vicenza'da, Montse Tomé'nin fiyaskodan sonra devrimin kapısını açtığı iki hazırlık maçında sahalara geri dönüyor Paris'te.

La Roja'nın altın madalyanın en büyük favorisi olduğu bir organizasyonda madalyasız kaldığı bronz mücadelesinde Brezilya ve Almanya'ya karşı alınan yenilgiden iki aydan biraz daha uzun bir süre sonra, Oviedo antrenörü 2025'e kadar yenilendi. 23 futbolcudan oluşan bir liste, aralarında Ballon d'Or'un şu anki kazananı ve ödülün yeniden onaylanmasının ana adayı olan Aitana Bonmatí'nin geri kalanının yokluğu nedeniyle öne çıkıyor; Sevilla'nın kalecisi Esther Sullastres'in geri dönüşü ya da Dünya Kupası ve Milletler Ligi'nden mahrum kaldıktan sonra Oyunlar öncesinde milli takıma dönen Barcelonalı orta saha oyuncusu Patri Guijarro'nun açık yaralarından birini kapatmak için devamlılığı. Eski teknik direktör Jorge Vilda'dan '15'.

Orada olmayan bir diğer kişi ise, kısa süre önce sakatlıktan kurtulan kaptan Irene Paredes ve bazı rahatsızlıklara son vermek için geri dönüş tarihi olmaksızın belirli bir plan izleyen Salma Paralluelo. Las Rozas'ta düzenlediği basın toplantısında Tomé, hem Barselona hem de İspanyol takımının önemli isimlerinden Bonmatí hakkında “Dinlenmeye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz ve onunla ve kulüple konuştuk” dedi.

Ayrıca, yeni eklenenler arasında Utah Royals orta saha oyuncusu Ana Tejada ve forvet Amaiur Sarriegi (Real Sociedad) ve Cristina Martín-Prieto (Benfica) yer alıyor. Geri kalanı için, Alexia Putellas veya Olga Carmona gibi tartışmasız yıldızların dümende olduğu, ayrıca Mariona Caldentey (Arsenal), Laia Aleixandri (Manchester City) veya Jenni Hermoso (Tigres) gibi düzenli Barça veya Madrid futbolcularının büyük bir kısmı kalıyor. . Bazı değişikliklerin beklendiği maçların hazırlık niteliğinde olmasına rağmen Asturyalı teknik adam, Atlético de Madrid'in kalecisi olan ve sözleşmeyi imzalayan '15'ten biri olduğundan beri gruptan uzak kalan Lola Gallardo'yu hâlâ kadrosunda bulundurmuyor. önceki teknik 'personele' karşı mektup. Şu anın en iyi kalecisi çağrılmadı. Kırmızı beyazlı kaleci, Opta istatistiklerine göre bu sezon İspanya şampiyonasında en çok stoper yapan isim. Ayrıca geçen sezon F Ligi'nde Zamora Ödülü'nü kazandı.


Real Madrid de Toril'in nabzı



Bu iki maç sadece her şeyi kazanma potansiyeline sahip bir grubun ruh halini ölçmekle kalmayacak, aynı zamanda gelecek yıl İsviçre'de düzenlenecek Avrupa Kupası hazırlıklarına da başlamayı sağlayacak. Ve Real Madrid'den başlayarak ulusal kadın futbolunun tüm kahramanlarının pek hoşuna gitmeyen bir liste. Federasyonun isimleri duyurmak için belirlediği tarihin, Madridista'ların Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Celtic'e karşı oynayacağı önemli maçın sadece birkaç saat öncesine denk gelmesi nedeniyle beyaz takımda rahatsızlık var. Beyaz kulüpten, şikayetleri yönlendiren kadın takımının teknik direktörü Alberto Toril'e eleştiriler geldi.

“Bir şeyi yapmanın iki yolu vardır: iyi ya da kötü. Bir İspanyol takımının önemli bir Şampiyonlar Ligi maçı oynayacağı ve oyuncuların kulübüne odaklanması gereken bir günde liste hazırlamak… Sıra seçim değil. Seçim zamanı Pazartesi, Salı veya Cuma'dır. Her gün güzel ama perşembe değil” diyerek antrenörü, yıllardır müdavim olan üç oyuncusu Misa, Oihane ve Eva Navarro'nun liste dışında bırakıldığını görmeden önce eleştirdi. “Bu açıklamalara şaşırdım çünkü Cumartesi günü samimi bir şekilde konuşuyorduk ve bana hiçbir zaman memnuniyetsiz olduğunu iletmedi. Bu, açıkça konuşmanın da yolu değil” dedi Tomé.


Ekstra spor gürültüsü



Liste, Netflix'teki '#SeAcabó: Diario de las şampiyonas' adlı Kasım belgeseliyle örtüşüyor, bu çarşambadan sonra ödeme platformu filmin fragmanını yayınladı. Kimseyi kayıtsız bırakmayan bir buçuk dakika. “Benim için parçalanmış bir gruptu. La Roja ve Arsenal'in stoperi Laia Codina, duygusal ve sağlık durumları nedeniyle milli takıma dönmemeyi isteyen '15' arasındaki anlaşmazlığı hatırlatarak, “Diğerlerini becermek için kazanmamız gerekiyormuş gibi görünüyordu” diyor. – FEF ile. Savunmanın sözlerini Irene Paredes takip ediyor: “Saha içinde ve saha dışında her top için yaşadık ve savaştık.” Barça'nın pivotu, dönemin teknik direktörü Jorge Vilda'nın çağrılarından bir süreliğine kayboldu.

Son Ballon d'Or'u kazandıktan sonra dünyanın en iyi oyuncusu olan Aitana Bonmatí, “Bize bahse girmediler ve bizi umursamadılar” diye vurguluyor. oyuncular: “15 yaşında bir öfke nöbeti, Üzgünüm küçük kızlar. Tomé bu bağlamda futbola, milli takıma ve futbolculara odaklanılmasını istediğini belirtti. “İki yıldır bu takıma eşlik eden, faydası olmayan bir gürültü yaşadık. Herkesin ne hissettiğini söylemesine saygı duyuyorum ve orada herhangi bir görüş belirtmeyeceğim. Olumluya odaklanmalıyız” dedi.


Kanada ve İtalya'ya karşı hazırlık maçları için çağrıldı:



Kaleciler: Cata Coll, Esther Sullastres ve Adriana Nanclares

Savunmalar: Ona Batlle, Laia Alexandri, Olga Carmona, Laia Codina, Jana Hernández, Shei García, María Méndez ve Leila Ouahabi

Orta saha oyuncuları: Patri Guijarro, Teresa Abelleira, Alexia Putellas, Vicky López, Ana Tejada ve Jenni Hermoso

Ön: Athenea, Lucía García, Mariona Caldentey, Cristina Martín-Prieto, Alba Redondo ve Amaiur Sarriegi





Yorum





Hata bildir
 
Üst