Real Sociedad, Barça’nın partisini bozmaya çalışıyor

Atarlı Genç

New member
Tüm hukuka sahip bir parti. Barcelona’nın bu Cumartesi, neredeyse bir haftadır Barcelona’da geçit töreni yapan bir lig şampiyonluğunu kutlamaya hazırlanan Camp Nou’da taraftarlarının önünde olmasını istediği şey bu. Rúa’lar ve akşam yemekleri oldu, ama ana yemek bu Cumartesi culé halkının önünde ve partiyi mahvetmeye istekli bir misafirle olacak. Real Sociedad, Şampiyonlar Ligi’ndeki konumunu perçinlemek ve ezeli rakibini kıtadaki en yüksek rekabette elendikten sonra ve yerel şampiyonluğu kaldırmadan dört yıl sonra moda olacak kendi cümbüşünü yapmak amacıyla lideri ziyaret ediyor.


«Olağanüstü bir rúa yaşadık ve yarın kupa teslimatımız var, ancak bir maç var ve hâlâ başarmamız gereken başka hedeflerimiz var. La Liga’yı iyi bir hisle bitirmek istiyoruz” diyen Xavi, Real Sociedad ile oynadıkları maç öncesi basın toplantısında konuştu. Egarense koçu, partinin bedelini ödemesini istemiyor ve parkuru mümkün olan en iyi notla kapatma mücadelesini kendisi üstlendi. İlk adım, Camp Nou’ya savaşmaya istekli ve “olağanüstü bir iş çıkarmış” bir koç olan Imanol Alguacil ile gelen bir rakibi yenmektir.

Boşuna değil, bu Cumartesi Barça için rakibinin büyük seviyesinin ötesindeki en büyük zorluk, gevşemekten kaçınmak olacak. Culé’ler ödevlerini çoktan yaptılar, matematiksel olarak şampiyonlar ve bu, oyuncuların sezonun son bölümünde gaz pedalından ayaklarını çekmelerine neden olabilir. Bu, Xavi’nin ne pahasına olursa olsun kaçınmak istediği bir şey ve bunun için hâlâ iddialı hedeflerin olduğu bir ufka bakıyor.

Takımı ligde sadece on üç gol yedi ve Mourinho’nun Chelsea’sinin 2004-2005 sezonundan bu yana elinde tuttuğu büyük liglerde yediği on beş gol rekoruna hâlâ ulaşabilecek durumda. Bu dönüm noktasına ulaşmak aynı zamanda Petr Cech’in aynı parkurda attığı 25 gol yememe rekorunu da geçmesine ve Atlético de Madrid’in 15-16 maçta elde ettiği 38 maçta yediği 18 gollük rekorunu geliştirmesine izin verecekti. Bunlar, Ligi rakiplerinden olabildiğince uzakta bitirmek ve culé zaferini daha tartışılmaz bir zafer haline getirmek hedefiyle el ele giden savunma hedefleridir.

Bunu yapmak için Xavi, hala sakat olan Alarcón ve Espanyol’a karşı sarı kartının ardından bir dizi kınama cezasını çeken Gavi dışında tüm birliklerini Real Sociedad’a karşı kullanabilecek. Bu son yokluk, Egar’lı oyuncunun klasik 4-3-3 setine dönebileceği ve Ansu Fati’nin Endülüslü orta saha oyuncusunun yerini alacak tüm oy pusulalarına sahip olduğu bir onbiri koşullandıracak. Xavi, Sergi Roberto, Franck Kessié ve hatta döndükten sonra hala başlamayan ve ‘txuri-urdin’e karşı büyük bir fırsat yakalayabilecek olan Ousmane Dembélé gibi daha az yaygın futbolcuları dahil etmek amacıyla bazı değişiklikler yapabilir.


Tehlikede olan bir rakip



Barça parti yapacak ama parkurun kalan dört gününde hala oynayacak çok şeyi olan bir takımla yüzleşmek zorunda kalacaklar. Imanol Alguacil’in öğrencileri Lig’de dördüncü, Villarreal’e beş puan önde ve Camp Nou’ya masaya vurma ve bir sonraki Şampiyonlar Ligi’ndeki varlıklarını iyi bir şekilde bırakma olasılığıyla geliyorlar. Lidere karşı bir zafer, Real Sociedad’ın, yenilgiyi bilmeden beş oyun ekledikten ve Sadar’da Osasuna veya Reale Arena’da Real Madrid gibi çok zorlu maçlar kazandıktan sonra sahip olduğu iyi dinamikleri daha da güçlendirecektir. Imanol bu konuda sakatlıkları bulunan Merquelanz, Brais Méndez ve Sadiq dışındaki tüm oyuncularına güvenebilecek.


-Muhtemel hizalamalar:



Barselona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Koundé, Christensen, Jordi Alba, Busquets, Kessié, Frenkie de Jong, Dembélé, Lewandowski ve Ansu Fati.

Kraliyet Topluluğu: Remiro, Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Aihen, Zubimendi, Merinos, Kubo, Silva, Oyarzabal ve Sorloth.

Hakem: Alberola Rojas (Kastilya-La Mancha Komitesi).

Bugün: 21:00

Stadyum: Camp Nou.

TV: Dazn.
 
Üst