Rusya Ortodoks Kilisesi’nden İsveç’teki Kuran yakma aksiyonuna reaksiyon: Kabul edilemez bir vandallık!

bencede

New member
T24 Dış Haberler

Moskova ve Tüm Rusya Patriği’nin Medya Departmanı Lideri Vladimir Legoyda, İsveç’teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran yakılmasını “kabul edilemez bir vandallık” diye nitelendirdi.

Legoyda, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, “İsveç’te Türk Büyükelçiliği yakınlarında Kuran yakılması kabul edilemez bir vandallıktır” dedi.

Legoyda, “Bir kişi, oburu için kutsal olana tükürmemelidir. Bir kişinin siyasi aksiyonları insanlık sonlarını aşmamalı ve oburunun kutsalına saldırmamalıdır” tabirlerini kullandı.

İsveç’te İslam tersi gösterici çok sağcı Rasmus Paludan, cumartesi günü başşehir Stokholm’de Türkiye Büyükelçiliği yakınlarında Kuran yaktı. Türkiye, İsveç’in harekete müsaade vermesine sert reaksiyon göstererek İsveçli büyükelçiyi Dışişleri’ne çağırdı. Türkiye devlet yetkilileri hareketi kınarken, Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bir kıymeti kalmadı” diyerek İsveçli mevkidaşının Ankara ziyaretini iptal ettiklerini söylemiş oldu. İsveç Savunma Bakanı, çabucak sonrasında bu sonucun ortak alındığına işaret etti.

Eylem, Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine bakışını daha da olumsuz istikamette etkileyebilir.

Finlandiya ve İsveç, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin akabinde mayısta NATO üyeliği için müracaat yapmıştı. Türkiye, iki kuzey ülkesinin Ankara’nın terör örgütü olarak tanımladığı kümelere tolerans gösterdiğini belirterek, üyeliğe şerh düşmüştü.

Türkiye ve Macaristan haricinde tüm NATO ülkeleri, iki ülkenin iştirak protokollerini ulusal meclislerinden geçirdi.

Rusya, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyesi olması durumunda “gerekli önlemleri” alacaklarını söylüyor.
 
Üst