Samu Mayo, San Andrés'ten Pontevedra ile yükselişe: “Bu inanılmaz bir his”

Atarlı Genç

New member
23 Nisan 2025, 09:21 Çarşamba

Geçen Pazar, Pontevedra Laredo'yu 4-2 yendi ve iki yıl sonra ilk RFEF'e dönmeyi başardı. Copa del Rey'de Levante, Villarreal ve Mallorca'yı ortadan kaldıran – Getafe'ye karşı yüksek bir kafa ile sekizinci olarak düşen Garnet ekibi, yükselişle geçerken tarihi bir mevsimi sonuçlandırdı.

Ve Galiçya şablonunda Samu Mayo'nun adı öne çıkıyor. Bu genç 25 yaşındaki Leonese orta saha oyuncusu, Pontevedra'nın başkentindeki ikinci sezonunda, ilk RFEF'i tanıtma zorluğuna ulaştı: “Sezonun başlangıcının hedefi ve bu hedef yerine getirildi.”

Mayıs, Leonotias'a yaptığı açıklamalarda, geçen sezon, spor betisinden mahrum bırakan playoff yoluyla yükselişin “kapılarında” kaldıklarını unutmayın, ancak Pontevedra tezgahta ve kadroda süreklilik seçti. Ve bunlar arasında Leon orta saha oyuncusu vardı.

29'u başlangıç olarak lig ve Copa del Rey arasında oynanan 34 maçla ve üç gol katkıda bulunan Leon Futbolcu, Pontevedra'nın doğrudan yükselişini onaylamak için iki gün boyunca kalan büyük performansının anahtarlarından biri oldu.

Numancia ve harika bir copa del rey ile el ele

Galiçerler, kursa yüksek seviyede başlayan bir numancia ile canlı bir elini korudular, ancak Pontevedra, 19 Mart'ta oynanan ve 26 Ocak'ta oynamış olan her iki takım arasındaki doğrudan düelloyu kesiyordu -Galiçyenlerin (1-0) zaferi altı noktaya kadar uzaklaştırdı.

Buna, Levante (4-1), Villarreal (1-0) ve Mallorca'yı (3-0) ortadan kaldıran ve Garnets'in büyük bir oyununda Getafe'ye (0-1) karşı sekizinci sıraya düşerek Cup'a büyük katılımı ile katıldı. Leonoticias'a “Bu inanılmaz bir deneyim, benzersiz bir his oldu” diyor.

Murcia aracılığıyla Del San Andrés ve El Pinilla ilk rfef …

Samu Mayo, bir noktada birçok insanı, özellikle aile ve arkadaşları hatırlıyor. Ama aynı zamanda CDF San Andrés'te ve eğitim aşamasında Atlético Pinilla'da veya iki mevsim oynadığı La Bañeza'da kurduğu birçok insandan.

Mor kulüpten riskli bir kararla Murcia'ya gitti. «Aklımda değildim, ama ajanım bana tavsiye etti. Bana güveniyorum, önerdi … ve sanırım iyi gitti, ”diye açıklıyor. Mayıs, ikinci RFEF olarak devam ettiği, ancak UCAM Murcia bağlı kuruluşuna devam etmediği ve çok yakında ilk takım dinamiklerinde strese girdiği, ilk RFEF'e girdi, ilk RFEF playof'a girdi ve başlayarak oynadı. Pontevedra.

Şimdi sadece anın “tadını çıkarmayı” düşünüyor, ancak ilk RFEF'in büyük stadyumlarından herhangi birini ziyaret etmeyi hayal ettiği doğru. Ama önce ısrar ediyor, anın tadını çıkarmak ve geleceğinden ne olacağını bilmek istiyor: «Pontevedra ile daha fazla sözleşme yılım yok. Sanırım kulüp gelecek sezon planlanacak ”diyor.

Ve gelecek sezon León Krallığı'nı ziyaret ediyor musunuz? Bunu yapmamayı umuyor çünkü kültürel olan da bir yükselişi kutluyor, bu durumda ikinci bölüme: «Umarım başarılı olurlar. Kültürel olan ne kadar yüksek olursa, tüm Leon futbolu ve şehir için o kadar iyidir ».

Yorum

Bir Hata Bildir