“Trump, başdanışmanları olan kızı ve damadının işlerine Twitter üzerinden son verecekti”

bencede

New member
Eski ABD Lideri Donald Trump’ın, Beyaz Saray’da nazaranv yaptığı sırada başdanışmanları olan kızı Ivanka Trump ile damadı Jared Kushner’in işine neredeyse Twitter üzerinden son vermeyi düşündüğü argüman edildi.

Gazeteci Maggie Haberman tarafınca yazılan “Güven Adamı: Donald Trump’ın doğuşu ve Amerika’nın çöküşü” isimli kitapta Trump’ın Beyaz Saray’daki devrine dair notlar yer aldı.

Gelecek hafta piyasaya çıkacak kitabın kopyasında Trump’ın, Beyaz Saray’da devrin Özel Kalem Müdürü John Kelly ve Beyaz Saray Hukuk Müşaviri Don McGhan ile yaptığı bir toplantı sırasında Twitter hesabından kızı Ivanka ile damadı Kushner’in Beyaz Saray’dan ayrılacağını belirten bir paylaşım yapmak istediği açıklandı.

Kelly’nin o an Trump’ı engelleyerek bu biçimde bir paylaşımdan evvel kızı ve damadı ile kendisinin konuşmak için müsaade istediği kaydedildi.

Trump’ın o günden daha sonra tekrar bu mevzuyu konuşmadığını yazan Haberman, kızı ve damadının da Trump’ın başkanlığı boyunca Beyaz Saray’da kaldığını lakin Trump’ın damadı Kushner’i “verimsiz” gorerek sık sık küçümsediğini ve onunla alay ettiğini öne sürdü.

Çoğunlukla Trump’ın başkanlığı periyoduna odaklanan kitapta ayrıyeten, eski liderin beyaz ırkçıları reddetmeye karşı nasıl direndiği ve Meksika’da uyuşturucu üreten bir imalathanenin bombalanmasını istediği biçiminde bilgiler de yer aldı.

Haberman, 607 sayfalık kitabı için 3 defa Trump ile olmak üzere kimi yardımcıları ve danışmanları dahil 250 şahıstan çok kişi ile mülakat yaptığı bilgisini paylaştı.

Trump’ın sözcüsü ise kitabı “yanlışlarla dolu ve sıkıcı” olarak nitelendirdi ve “Başkan Trump ise Amerika’yı kurtarmaya odaklanmış durumda ve palavra haberlerin bu mevzuda yapabileceği hiç bir şey yok.” sözünü kullandı.
 
Üst