Verstappen hatalarla dolu bir 'mini sınıflandırmada' hüküm sürüyor

Atarlı Genç

New member
Bu şekilde önerilen hafta sonlarının sprint formatının başarısızlıkları bu hafta sonu Miami'ye yansıdı. 'Küçük polemikçi' Max Verstappen'di; ironik bir şekilde, bu küçük zaferi hiçbir zaman elde edememişti, ama kendi yeteneğinden çok diğerlerinin kusurları yüzündendi. Ve SQ3'te kendisi dahil herkes hata yaptı ve bu da en hızlı zamanların bir önceki turda olmasına neden oldu. Çok sıra dışı bir şey ve bu da kimsenin gereğinden fazla kumar oynamayacağını açıkça ortaya koyuyor.


Fernando Alonso, sprint klasmanı öncesinde hiçbir şeyi gereğinden fazla zorlamayacağı konusunda uyarmıştı. Asturyalı sürücü, Pazar günkü yarışı daha çok düşünerek serbest antrenmanı sondan ikinci sırada tamamladı ve her ne kadar en ufak bir zayıflık belirtisi göstermeden yarışsa da, büyük ikramiye Pazar günü olduğunda meze yemeye gitmeyeceğini herkes görebilirdi. Oviedo'lu adamın bu Cumartesi 8'inci start alması boşuna değil, tarihe geçecek bir performans sergilemeden bu Cumartesi günü kısa yarışta iyi puanlar alarak anayasal beşinciliğe ulaşan Carlos Sainz'ın üç sıra gerisinde yarışacak.


SQ1: Önyüklenecek papaya rengi



Hafta sonunun geri kalanı için planlananlarla pek ilgisi olmasa da, Lando Norris ve Oscar Piastri, McLaren'ın en iyisini yaptı ve dakikalar baştan itibaren en hızlısı haline gelirken pistin kendi gelişimini sağladı. Açıkçası hiç kimse daha sonra bu 'minipolü' yapacak olanların kendileri olacağına güvenmedi.

Üçüncü kez kesmeyi büyük bir sorun yaşamadan geçen Fernando Alonso, 4 dakikadan biraz fazla kala korku yaşadı. Asturyalı sürücü, Aston Martin'inin arkadan gittiğini ve sağ arka lastiğinin duvara çarptığını gördü; bu da seansın geri kalanında ve arabalar aşağıda olduğundan bu cumartesi günkü sprint için performansını ciddi şekilde tehlikeye attı. park ferme. Buna rağmen İspanyol oyuncu seans boyunca kendini rahat hissedemedi.


Elenenler Albon, Gasly, Zhou, Bottas ve yerel sürücü Sargeant'tı.


SQ2: Verstappen yürüyor ve Mercedes ortalığı karıştırıyor



Cuma günü ameliyat olan Verstappen şöyle dursun, bu seansta hiç kimse riske girmeyecekti. Hollandalı, Norris'in yine Pérez ve Leclerc'in önünde hakim olduğu bir seansta iyi bir tur atma konusunda endişelenmedi bile. Fernando Alonso (7.) ve Carlos Sainz (8.) de fazla sıkıntı yaşamadı.

İki Mercedes'in bu turda kalması nedeniyle elenenler arasında haber vardı. Önce duvara çarpan Lewis Hamilton, ardından da iyi bir tur atmayı başaramayan George Russell, Alman takımını utanç verici bir performansla bıraktı ve Cumartesi günü için seçenekleri sona erdi.

Utanan Russell ve Hamilton'un yanı sıra Hulkenberg, Ocon, Magnussen ve Tsunoda da elendi. Bu anlamda pek şaşırtıcı bir şey yok.


SQ3: Her zamanki gibi mini kutup



Bu formatın koşulları, sürücülerin bu 'minipolü' aramak için piste çıkmakta acele etmemeleri anlamına geliyordu. Lastikleri değiştiremeyecekleri ve dolayısıyla bu Cumartesi günü binmek zorunda kaldıkları göz önüne alındığında, kimsenin bunu riske atması için bir neden yoktu. Öyle bir alay konusu oldu ki, sadece bir deneme yaptılar ve 4 dakikadan fazla bir süre boyunca pisti boş bıraktılar.

Verstappen, neredeyse tek bir deneme şansına sahip olarak orada bulunan herkesin fotoğrafını çekti ve her zamanki yarışın nasıl en iyi zamanı tuttuğunu gördüler. Bu durumda hafta sonunun kısa yarışında yine ilk olarak yarışa başlayacak. Pek çok sürücünün beklenenden daha kötü bir tur attığı bir oturumda Hollandalı'nın rakibi yoktu… turu beklendiği gibi tamamlayamayan Verstappen de dahil. Ancak geri kalanlar da başarısız olduğundan, en iyi zamanı geçiren kişi her zamanki kişiydi.

Böylece hiç rahat bir gün geçirmediğini garanti eden Verstappen'in arkasında, daha az güçlü görünen Charles Leclerc ve Sergio Pérez bu Cumartesi kısa yarışa başlayacak. Carlos Sainz 5., Fernando Alonso ise 8. sırada başlayacak. Pek çok kişinin hata yaptığının kanıtı, beklenmedik Daniel Ricciardo'nun 4. sırada yer almasıydı. Önceki iki raundun en hızlısı olan Lando Norris, bir önceki tura göre onda dokuz geride kaldıktan sonra 9. sıradan başlayacak.
 
Üst